Maszk készítése

Maszk készítése lépésről – lépésre

Ez a 2020-as év sajnos a maszkviselésről szól(t), remélem már a végefelé járunk és nem kell sokáig hordani, mert én nagyon nem szeretem, de gondolom nem vagyok ezzel egyedül.

Viszont ha már hordani kell, akkor az ne legyen egy sablonos, egyhangú maszk. Szeretem a szépet, a különlegességet, így a maszkjaim is mind egyediek… Igen, többesszám, mert mikor milyen hangulatom van vagy épp milyen ruhát veszek fel, ahoz passzítom a maszkomat is  🙂 Nőből vagyok, na… 🙂 Van csipkés, pöttyös, virágos, kalocsai mintás…

Mivel év vége felé készült el a honlapom, így csak most tudom megosztani Veletek a maszk készítését, remélem még hasznát tudjátok venni…

A mintát a blogbejegyzés alján lévő űrlap kitöltésével tudod letölteni!

Ez egy normál méretű maszk, fél centis varrásszélesség rajta van, azt nem kell pluszban rátennetek! 4darab kell belőle, így lesz 2rétegű a maszk, 20 centi anyag(pamutvászon, vagy ki miből szeretné) kell hozzá, ezt szabás előtt majd avassátok be!

Összevarrás:

Az orr részen színt színnel szembe fektetve varrjátok össze fél centisen, majd a varrásszélességet széthajtva miliméteresen tűzzétek szét.

Ezután a két összevarrt darabot újra színt színnel szembe fektetve a felső orr íven ismét varrjátok össze. A kanyarban csipkedjétek be a varrásszélességet, hogy szépen kifeküdjön. Fordítsátok át, vasaljátok meg a szélét.

Ezt követően láthatjátok, hogy a belső részen hosszabb lett a maszk, mert a külső rész borulása a varránál “felvette” az anyagot… szóval azt a többletet vágjátok le, majd fordítsátok vissza az anyagot és varrjátok össze a másik ívet is. itt is jön a csipkedés, majd fordítsátok ki és újra vasaljátok meg.

A maszk két szabad szélét lockoljátok el, vagy ha ilyen gépetek nincs, akkor  cikcakk öltéssel varrjátok el a szélét. Ezután ezt hajtsatok be 1 centit belőle és tűzzétek le.

Végezetül ide bújtassátok bele a gumit. Nekem 2 x 22 centis gumi elég, ezt saját magatokhoz kell majd mérni, mert mindenkinek más méret kellhet…

Extra tipp… ha van kedvetek, akkor tetszőlegesen fel is díszíthetitek, ennek csak a képzelet szabhat határt… csipke, gyöngy, strassz, hímzés, de ha egy szuper mintájú anyagot találtáltatok, az is különlegessé teszi majd a maszkot!

U.i.: Remélem azért hamarosan elhagyhatjuk a maszkot!
Vigyázzatok magatokra!

Szeretettel: Szilvi

Ha tetszett, oszd meg! Hátha másnak is szüksége lehet rá!

0 válaszok

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

Kérdésed van? Tedd fel bátran!
A "Hozzászólás küldése" gombra kattintással elfogadod az Adatkezelési tájékoztatót!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük