Nadrág derekának szűkítése

Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de a konfekció iparban a méretezésekkel, modellezéssel sok baj van. Nem csak magamon, a vendégeimen, de a gyermekeimnek szánt ruhákon is tapasztalom. Nekem a legtöbb nadrágot derékban szűkíteni kell, most ezt szeretném megmutatni nektek…

Először is be kell tűzni a plusz bőséget, nyilván ezzel a megoldással nem olyan sokat lehet elvenni belőle, mert vissza is kell varrni, ami egy rugalmas farmernél még nem probléma, de egy rugalmatlan anyagnál már szűkítők bevarrásával lehet ezt megoldani.
Kezdésként, jöhet a bontás… farmerok általában láncöltéssel vannak varrva, ami annyit jelent, ha megpattintod a varrást és meghúzod a szálat, szépen kibomlik a cérna. De ez csak az egyik irányba működik! A dísztűzésekből is vissza kell bontanod kicsit, hogy a keletkezett bőséget el tudd majd varrni és az övbújtatót is le kell venned középről.


Ezután az öv külső és a belső felén is el kell varrni a bőséget, szépen félbe vasaljuk a varrásszélességet és a nadrág részét is megformázzuk kicsit vasalóval. Nekem sokszor magasan van a hátsó derék rész, így én abból is le szoktam vágni kicsit. Az öv felső részét szépen rendezzük el, majd lehetőleg az eredeti varrás mentén varrjuk össze őket. Végül gombostűvel szépen visszatűzzük az övet a nadrágra, kívül is és belül is szoktam, hogy ne mozduljon el, majd visszavarrjuk, ne feledjük visszadugni az övbújtató megfelelő végét középre és varrjuk vissza az övet a megfelelő színű cérnával. Ezután már csak az övbújtatót kell rögzíteni és kész is!

Íme a derékban passzoló nadrágom… 🙂

Szilvi

0 válaszok

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

Kérdésed van? Tedd fel bátran!
A "Hozzászólás küldése" gombra kattintással elfogadod az Adatkezelési tájékoztatót!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük